Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 6 aprilie 2011

Despre exclusivitatea unei agentii intr-o locatie

V-am promis la deschiderea acestui blog ca voi vorbi aici despre subiecte care va intereseaza atunci cand vine vorba de organizarea unui eveniment; si pentru ca am fost intrebata de multe ori ce presupune aceasta "exclusivitate", va voi raspunde in cele ce urmeaza.

Legat de acest subiect am trait o intamplare haioasa, mai mult sau mai putin, chiar vara trecuta. Eram impreuna cu colegii mei intr-una din locatiile unde se spune ca doar o anumita firma poate decora - nici nu ma intereseaza care. Noi echipati ca de obicei in "uniforma". La un moment dat vine o viitoare mireasa, pentru a mai vizita o data restaurantul ( urma sa aiba evenimentul acolo in aproximativ 2 luni). Fastacita, ma intreaba retoric - "Dvs sunteti de la Daria Special?"" Da, zic!"" Pai noua ni s-a spus ca nu putem aduce nicio alta agentie aici, pentru ca exista exclusivitate cu o anumita firma. "Cum nu-mi place sa intru in polemici si de obicei ma rezum la a-mi face treaba foarte bine si a-mi vedea de drum, zic: "Noi suntem aici, suntem de la Daria Special, decoram si nu ne impiedica nimeni iar dvs. trageti concluziile !" 

Deci pana la urma ce e cu exclusivitatea asta? Cate explicatii am auzit eu pentru treaba asta, nu vreti sa stiti; si pentru mine, ca decorator, unele sunt chiar amuzante; imi spune cineva ca i s-a spus de la restaurant ca nu poate aduce alte huse pentru ca nu are nimeni huse care sa se potriveasca scaunelor de acolo; scaune care apropos, exista in cel putin 50% din locatiile din Bucuresti. Iar eu va garantez ca nu exista agentie ( serioasa ) care sa nu aibe huse potrivite oricarui tip de scaun ( de la mici la inalte, de la minimaliste la cele tip fotoliu cu brate).  Acesta este si motivul pentru care s-au inventat husele tip sac, sa fii sigur ca merg oriunde. Plus ca se poate verifica foarte usor - aduci husa, imbraci scaunul si vezi daca merge sau nu.

Alt motiv amuzant ar fi acela ca alte firme distrug locatia si ca asa ceva e exclus - acum vin si va intreb , cam cum sa distrugi? Si daca chiar a existat cineva care s-a apucat sa dea gauri sau sa lipeasca lipici pe tapet de matase, acela nu e profesionist si oricum nu cred ca ar tine nimeni sa lucreze cu astfel de impropriu spus decoratori. Plus ca poti spune, ok, decoreaza dar fara gauri si lipici.

Un alt motiv ar fi acela ca nu vor sa primeasca agentii care decoreaza kichos in asa fel incat sa strice imaginea locatiei - ceea ce mi se pare corect, ca nici mie nu-mi convine ca in tot decorul meu sa-mi tranteasca mai stiu eu ce "pete de culoare" din servete , sticle puse pe masa, fructe batute, plicuri de bani carora doar "par avionul" le mai lipseste sau marturii facute de mai stiu eu ce vecina care habar nu are ca exista o potrivire intre culori si ca sclipiciului ii sta bine la discoteca. Dar asta iar se rezolva usor pentru ca poti avea o intrevedere cu decoratorul  si te poti lamuri usor in ce categorie intra.

Si totusi de ce exista "exclusivitate"? Pai nu prea exista ... sunt cazuri rare cand intre locatie si restaurant exista un contract scris, mai mult un acord. Pentru ca trebuie facuta si diferenta intre recomandare si exclusivitate. De multe ori chiar voi ca viitori miri intrebati daca va pot recomanda pe cineva.

Asa ca alegeti-va decoratorul in functie de ceea ce va doriti, nu in functie de constrangerile care vin de cele mai multe ori din partea sefilor de sala, care au conventii lesne de inteles de ce natura cu anumiti decoratori. Si care va vor incarca intotdeauna notele de plata. 


Si daca tot am pornit pe acest drum, va propun sa lansati si alte provocari, alte semne de intrebare care va apar atunci cand pregatiti un eveniment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu